Pastís de xocolata i mango

Sabeu que m’agrada treballar amb productes de proximitat i suposo que us estranyarà que hagi utilitzat un producte com el “mango crunch”, però l’empresa que el fabrica està a Tarragona i crec que estan fent una molt bona feina. Aquesta és la seva web www.ingredissimo.com .

Un pastis de xocolata mai l’associarem a un postre light, però us he de dir que no és tant com sembla, doncs tot és qüestió de la mida de les racions. El “mango crunch Ingredíssimo” o mango natural són productes lleuger i, dintre de lo que cap, ens ajuden a compensar… i un dia és un dia. 

PASTÍS DE XOCOLATA I MANGO


Ingredients: 200 grams de farina, 50 grams de cacau amarg, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli i 200 grams de cobertura de xocolata. 
Opcional decoració: “mango crunch Ingredíssimo” o natural. 

Barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponjosa i suau; hi afegireu els ingredients líquids, barrejareu bé; hi afegireu la farina, el cacau amarg i el llevat -no oblideu de tamisar-ho abans d'afegir-ho a la massa- remenareu amb energia perquè tot quedi ben incorporat i finalment hi afegireu la xocolata desfeta al bany maria i barrejareu fins que tot els ingredientes estiguin ben incorporats uns amb els altres. 
Vesareu la massa a un motllo untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat i posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 35/45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després el deixareu refredar del tot damunt d'una reixeta.

El tallareu a rectangles i damunt de cada un d’ells i posareu “mango crunch Ingredíssimo” o unes lamines ben fines de mango natural, ja que ambdós opcions queden molt bones i boniques de color. 

Amb aquestes quantitats podeu utilitzar un motllo rodó de 25 o 27 centímetres o un de quadrat de 22 o 25 centímetres, en ambdós opcions heu de calcular que us en sortiran entre 10 o 12 racions, ben bé.

SUGGERIMENTS. Si el pastís no us queda ben pla del mig (cosa que a vegades passa) podeu anivellar-lo i reservar els restes per menjar-los en qualsevol altra moment o fer un tiramisu per exemple.