Rotllos fil·lo de verdures
in PASTA FIL·LO on de maig 13, 2014
La pasta fil·lo és delicada, però després de utilitzar-la un parell de vegada ja veureu que és lo que no heu de fer i tot us semblarà més fàcil.
Coses que cal tenir en consideració: mai deixar-la molta estona al aire, doncs asseca i llavors ja no podreu treballar-la; no muntar el rotllos quan el farcit encara està calent i tenir sempre cura de que aquest no estigui massa sucosos o humit, ja que llavors com mullarà excessivament la pasta fil·lo aquesta es trencarà. Si teniu un farcit una mica humit us ajudarà fer rotllos més petits i així podreu embolicar-lo més, ja que tindreu proporcionalment més pasta fil·lo per unitat.
ROTLLOS FIL·LO DE VERDURES
Ingredients: 10 fulls pasta fil·lo, 600 grams verdures cuites de temporada, 10 grams mantega, sal, pebre, especies al gust i oli.
Posarem una paella amb una mica d’oli al foc i quan estigui calenta hi afegirem totes les verdures tallades molt petitones i deixarem que es vagi coent a foc baix. Passats uns 5 minuts ho amanirem amb sal, pebre i qualsevol especie que lligui amb les verdures que tinguem a la paella, remenarem, i ho deixarem coure uns 15 minuts més o menys. Just abans de començar a fer el farcit engegarem el forn 210º perquè s’escalfi.
Folrarem una safata amb paper de forn on hi anirem posant el rotllos de pasta fil·lo farcits. La pasta fil·lo és delicada, però no és difícil de treballar-la sols vol una cosa -no estar massa temps en contacte amb l’aire- o sigui que hem de tenir-ho tot preparat abans de començar. Obrirem el paquet i posarem els fulls (que necessitem) de la pasta fil·lo damunt el marbre, cada full el partirem en dos i animem fent el rotllos que posarem a la safata que ja tenim folrada amb el paper de forn. Abans de posar-los al forn el pintarem amb un pinzell amb la mantega fossa per ambdós cares. Hem de calcular entre 10 o 15 minuts, més o menys, han d’estar ben daurats. Amb aquestes quantitats surten 20 rotllos.
NOTA: El millor farcit és el que vosaltres decidiu, doncs no n’hi ha cap de prefixat, però els “rotllos fil·lo” són una manera excel·lent de netejar nevera.
This entry was posted on de maig 13, 2014 at 18:36 and is filed under PASTA FIL·LO. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.