Terrina de carn amb gelatina

No hi ha res que em posi de més mal humor que llençar menjar, per això des de fa molt de temps una de les meves tasques a la cuina és recuperar les sobres al màxim, però donat-hi un cert toc perquè no sembli aprofitat i vingui de gust. 

TERRINA DE CARN AMB GELATINA


Ingredients: 250 grams de sobres de carns, 250 mil·lilitres de brou, 1cullerada sopera de gelatina d’algues “agar-agar” en pols i herbes seques (farigola, orenga, sajolida…) 

Tallar a bocins petitons les carns que ens hagin sobrat de qualsevol àpat, jo trobo que si són sobres de diferents tipus de carn feta a la brasa són mes gustoses, però totes serveixen. Posar-les en un vol, afegir-hi herbes seques ben esmicolades, barrejar i reservar. 
Desfer la gelatina “agar-agar” en el brou, fent-la bullir uns 3 o 5 minuts, vessar-la en el vol on hi tenim les sobres de la carn, barrejar i omplir el motllo que prèviament haurem untat lleugerament amb mantega. Deixar-ho refredar abans de posar a la nevera. Per desmuntar la terrina hem d’esperar unes quatre hores o encara millor d’un dia per l’altre. 
La mida del motllo per les quantitats que d’aquesta recepta és de 16x10 centímetres, i en tindreu per 6 persones si l’acompanyeu d’una bona animada i una panera amb torrades de diferents tipus de pa. 
Jo l’he decorat amb una branqueta d’orenga fresc per donar-hi una mica de color i a l’hora assenyalar l’herba seca majoritària de la terrina.