Faves amb menta i cruixent ibèric

Aquesta recepta és un clàssic a casa quan arriba la primavera i amb ella la temporada de faves. Aquest any no són del nostre hort, ja que no vam sembrar-ne. Com més petitones són les faves millor, però tampoc cal obsessionar-se amb la mida. 

FAVES AMB MENTA I CRUIXENT IBÈRIC 


Ingredients: 500 grams de faves, ½ ceba, 2 cullerades de vinagre, 50 grams pernil ibèric, 25 grams de menta fresca, sal, pebre negre i oli. 

Abans que res tallarem la ceba a daus petitons i la posarem durant un parell d’hores, com a mínim, a macerar en vinagre. Bullirem les faves al vapor sigui fresques o congelades amb un branca de menta. Escorrerem les faves i les posaren en un vol on hi haurem preparat una vinagreta amb: sal, pebre, oli, el vinagre on hi hem macerat la ceba i els daus de ceba, barrejarem i ho deixarem refredar. Picarem un bon grapat de fulles de menta, les afegirem a les faves i anirem remenant de tan en tan. 
Just abans de servir-ho a taula enrossirem uns encenalls de pernil ibèric i els afegirem a les faves. 
Crec que com més bo està és servit a temperatura ambient, ja que el temps que les faves trien a refredar-se, és el temps just que necessiten per absorbir els sabors de la vinagreta i la menta. El cruixent d’ibèric afegit al final ens hi aporta diferència de textures i ens ajuda a donar un toc de color al plat. 
Quantitats per quatre persones.