Pastís de whisky i cacau amarg
in PASTISSOS on de maig 16, 2014
Aquest pastís no és molt adient pels infants, ja que normalment als nens no els agrada el cacau amarg, però per una reunió, sopar, tertúlia… d’adults és molt i molt escaient. Si el serviu acompanyat de gelat de vainilla, mores o fruites del bosc, la cosa puja a un nivell impressionant.
PASTÍS DE WHISKY I CACAU AMARG
Ingredients: 250 grams de farina, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli, 2 o 3 cullerades soperes de whisky i 1 cullerada sopera de cacau amarg.
Opcional decoració: 1 cullerada de cafè de sucre llustre o de cacau amarg.
Opcional decoració: 1 cullerada de cafè de sucre llustre o de cacau amarg.
Vessareu la meitat de la massa a un motllo untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat. A la resta de la massa hi afegireu la cullerada de cacau amarg, barrejareu, la vessareu damunt de la massa que ja tenim al motllo i amb l'ajuda d'una forquilla o broqueta barrejareu ambdós masses perquè es barregin de manera irregular, dons al tallar el pastís us ha de quedar un efecte marbrejat.
Posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després els deixareu refredar del tot damunt d'una reixeta.
Amb aquestes quantitats podeu utilitzar un motllo de 25 o 27 centímetres de diàmetre i heu de calcular que us sortiran unes 10 o 12 porcions. Podeu empolsar-lo amb sucre llustre o cacau amarg.
SUGGERIMENTS.- No oblideu de tamisar la farina sempre abans d'afegir-la a qualsevol massa. Com més bo sigui el whisky millor serà el pastís, no us faci por utilitzar alchol, ja que aquest (el whisky) bàsicament dóna un lleuger i subtil perfum al pastís.
This entry was posted on de maig 16, 2014 at 19:22 and is filed under PASTISSOS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.