Melmelada de maduixes

Fa molts anys que faig melmelada de diferents fruites, però sabia que podia millorar les meves recepte i per això vaig fer un taller al Museu de la Confitura de Torrent amb la Georgina Regàs. 
Aquesta recepta de melmelada de maduixes l’he fet seguint els consells i suggeriments que van donar-me al taller. Si proveu de fer-la quedareu enganxats a ella i descobrireu que no hi ha res com la melmelada feta a casa. Un consell, si no teniu maduixes de collita pròpia, treballeu sempre amb productes del territori, com més propers millor. 

MELMELADA DE MADUIXES


Ingredients: 500 grams de maduixes 375 grams de sucre, 250 grams de poma crua, el suc i la pell de ½ llimona. 

Rentar i escórrer les maduixes, recordeu que s’han de treure les fulles després de rentar-les perquè no s’omplin d’aigua, eixugar-les i tallar-les a trossos. Macerar-les amb 250 grams de sucre durant la nit o fins que treguin el suc, mínim tres hores. 
Afegir a les maduixes que hem macerat les pomes tallades a quarts, posar la cassola al foc i deixar-ho bullir 10 minuts tapat, a foc suau. Treure les maduixes i els trossos de poma, tornar a posar la cassola al foc, i quan arrenqui a bullir de nou, afegir-hi els 125 grams de sucre i la ½ pell de llimona. Quant el suc de la cassola espesseixi, tirar-hi les maduixes i la poma que hem passat pel passapurés, i deixar-ho coure uns 10 minuts més a foc fort. Tirar-hi el suc de la ½ llimona i fer-ho coure 5 minuts més fins aconseguir el punt. Comprovar-ho i si ja està apagar el foc, treure la pell de llimona i l’escuma abans d’omplir el pots. 

Per saber si està tirar unes gotes en un plat fred: si quan s’inclina el plat la confitura no rellisca i qualla, vol dir que ja està al punt, si no s’ha de continuar la cocció. 

Empotar sempre amb calent, en el moment que s’apaga el foc. Els pots s’omplen fins dalt de tot procurant que no hi quedin bombolles, abans de tapar tirar-hi unes gotes de brandi o ginebra i un cop tapats es giren cap per avall per fer el buit. També es poden esterilitzar amb bany maria durant ½ hora. Són el mètodes més senzills i eficaços, perquè la melmelada i /o confitura es conservi durant molt de temps. 

NOTA: Millor esperar un dies abans de començar a menjar qualsevol melmelada o confitura.