Quiche de formatge de cabra i menta fresca

Aquesta quiche té dues versions: la normal per servir-la amb amanida i una dolça per servir-la com a postre. Ambdós molt bones i fàcils de fer. 

QUICHE DE FORMATGE DE CABRA I MENTA FRESCA 


Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 200 grams de formatge de cabra fresc, 5 ous, 3 cullerades soperes de llet, 2 cullerades soperes de menta fresca, 1 cullerada de postre de llavors d’anís. 
OPCIÓ DOLÇA. 100 grams de sucre. 

Escalfar el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt hi poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. Passat 20 minuts trec el paper i els cigrons que cobreixen el fons i la torno a posar al forn un cinc minuts. 
Mentre es cou la massa brisa al forn hi ha temps de preparar el farcit de la quiche. En un bol batre els ous (jo sols hi he posat dos rovells), afegir-hi la llet, el formatge esmicolat, la menta tallada petitona i les llavors d’anís, barrejar bé i vessar-ho al motllo de la massa brisa que ja haurem tret del forn. Deixar-la coure al forn entre 35 0 45 minuts. 
Es pot servir calenta, tèbia o freda, però acabada de fer a mi, particularment, m’agrada molt més. La mida del motllo és de de 28 centímetres i podeu calcular per 6 o 8 persones com a primer plat i per 4 persones com a plat principal, en ambdós opcions sempre acompanyat d’una amanida variada. 

OPCIÓ DOLÇA. Batre els ous amb el sucre, fer tot lo altre igual. Com a postre podeu calcular, ben bé, per 10 persones, doncs ompla bastant.