Llobarro a la papillota

El llobarro a la sal m’agrada, i molt, però ja vaig avisar que volia recuperar la tècnica, una mica oblidada, de cuinar a la papillota, doncs a part de sana és facilíssima de fer, i dóna molt poca feina, ja que no embruta gens la cuina. 

LLOBARRO A LA PAPILLOTA

Ingredients: 1 llobarro per persona, sal, pebre, herbes fresques (marialluïsa, coriandre, julivert…) i oli. 

Treure el cap i les tripes del llobarro. Rentar-lo amb aigua freda i assecar-lo amb un paper absorbent de cuina, fer-li uns talls en diagonal ambdós cares, no cal que siguin molt profunds i reservar. Mentre s’escalfa el forn a 180º picar a la mà de morter les herbes fresques que tinguem. Salpebrar el llobarro i empastifar-lo amb les herbes picades. 
Posar el llobarro al mig d’un rectangle de paper sulfurat ruixar-lo amb un raig d’oli, tancar-lo bé, però sense pressionar molt, ja que ha de quedar una mica balder. Coure’l entre 12 o 15 minuts. 
Obrir el paquets amb molta cura de no cremar-se, retallar una mica de paper de les puntes, i servir directament a taula amb part del paper de base. 
Si sou amants de la llimona podeu acompanyar-lo amb una rodanxa per esprémer-li el suc damunt, però jo prefereixo utilitzar herbes amb un cert toc cítric com ara la Marialluïsa (Aloysia Triphylla) i el coriandre per exemple.