Confitura de codony

Aquesta confitura l’he fet aquest any per primera vegada. La vaig aprendre en un taller sobre fruites de tardor al Museu de la Confitura de Torrent amb la Georgina Regàs. 

CONFITURA DE CODONY

Ingredients: 1 quilo de polpa de codony, 500 grams de sucre. ¼ de litre d’aigua i el suc de 3 taronges. 

Fregar la pell dels codonys per treure el polsim. Bullir-los durant una ½ hora fins que estiguin cuits i es puguin pelar fàcilment. 
Pesar el codony net de pell, cor i llavors i triturar-lo. Posar en una cassola la polpa, el sucre, l’aigua i el suc de les taronges. Barrejar bé els ingredients i coure tots els ingredients junts durant una ½ hora remenat sovint fins aconseguir el punt, apagar el foc i omplir el pots. 
Per saber si està tirar unes gotes en un plat fred: si quan s’inclina el plat la confitura no rellisca i qualla, vol dir que ja està al punt, si no s’ha de continuar la cocció. 
Empotar sempre amb calent, en el moment que s’apaga el foc. Els pots s’omplen fins dalt de tot procurant que no hi quedin bombolles, abans de tapar tirar-hi unes gotes de brandi o ginebra i un cop tapats es giren cap per avall per fer el buit. També es poden esterilitzar amb bany maria durant ½ hora. Són el mètodes més senzills i eficaços, perquè la melmelada i /o confitura es conservi durant molt de temps. 

NOTA: Millor esperar un dies abans de començar a menjar qualsevol melmelada o confitura.