Sopa primavera amb formatge fresc

Aquesta sopa m’ha quedat del mateix color dels camps de cereals que encerclen casa meva a la primavera -un verd intens preciós-. No hi ha cap norma estricta a l’hora de fer-la, doncs sols cal treballar amb productes de temporada com: els primers carbassons, les darreres faves, alguns pèsols frescos o congelats, un manat d’espàrrecs… i les patates que ens ajudaran a emulsionar-la. Important servir a temperatura ambient. 

SOPA PRIMAVERA AMB FORMATGE FRESC 


Ingredients: 400 grams de carbassó, 200 grams de pèsols, 200 grams d’espàrrecs, 200 grams de patates, 100 grams de formatge fresc (mató, ricotta, de cabra…) sal, pebre, oli i menta fresca. 

Posarem tots els vegetals a coure en una olla amb aigua, una mica de sal i unes branques de menta fresca. No cal fer-la amb les quantitats exactes que jo he posat, també es pot canviar algun dels productes si no els teniu a mà, doncs la idea és treballar amb productes de proximitat i de temporada. Quan estiguin cuits, triturarem, passarem pel xino, tastarem per saber con està de sal, rectificarem si cal, i reservarem a temperatura ambient fins a l’hora de servir. 
En un bol batrem el formatge fresc (per exemple si utilitzeu mató) amb un rajolí d’oli i un polsim de sal i pebre –segons el tipus de formatge no cal- i ho reservarem a la nevera fins el moment de muntar el plat. 
Omplirem el plat amb la sopa, al mig hi posarem una bola del formatge fresc (que farem amb l’ajuda de dues culleres) que hem reservat a la nevera, un rajolí d’oli i una fulleta de menta. Quantitats per 4 persones. 

NOTA: Si és vol accentuar el gust a menta podeu posar-hi oli a la menta.