Mini hamburgueses de carbassó

Les carbassoneres de l’hort no paren de fer carbassons, i jo m’haig d’espavilar si no vull menjar-los sempre cuinats de la mateixa manera. Aquesta recepta té un petit inconvenient (des del punt de vist saludable) i és que les “hamburgueses” s’han de fregir, per compensar-ho us suggereixo que les serviu acompanyades d’una amanida. 

MINI HAMBURGUESES DE CARBASSÓ 


Ingredients: 600 grams de carbassó, 200 grams de ceba, 2 grans d’all de Belltall, 70 grams de pa eixut, 2 ous, 25 grams menta fresca, sal, pebre, nou moscada i oli.

Si teniu un robot elèctric aquesta és una recepta fàcil, doncs us estalviarà molta feina. Ratllarem el carbassó i la ceba, els posarem en un drap de cotó i els escorrerem, penseu que és molt important escorre’ls bé per eliminar-ne el màxim d’aigua que tenen. En el mateix robot triturarem la menta, el pa eixut i els grans d’alls.
Posarem en un bol gran el carbassó i la ceba ratllats escorreguts; la menta, els grans d’all i el pa eixut triturats; els ous i la sal, el pebre i la nou moscada i ho barrejarem molt bé. 
Mentre estem barrejant tots els ingredients, escalfarem oli en una paella. Una cullera sopera ens servirà de mida per anar fent les mini hamburgueses; l’omplirem ben plena (la cullera) amb la barreja, la posarem a la paella i la fregirem uns minuts per cada costat. Al traure-les les deixarem damunt d’un paper de cuina perquè absorbeixi l’oli. 
Les servirem amb amanida com a primer plat i són genials per posar-les en un bufet lliure. Heu de calcular que us sortiran unes 24 “mini hamburgueses” més o menys.