Melmelada d’albercoc

Fa molts anys que faig melmelada de diferents fruites, però sabia que podia millorar les meves receptes i per això vaig fer un taller al Museu de la Confitura de Torrent amb la Georgina Regàs. He millorat moltíssim i estic encantada d’haver-lo fet. 
Si no teniu la possibilitat de treballar amb productes de collita pròpia, us suggereixo que ho feu amb productes del territori, com més propers millor, doncs la malmesa salut del planeta ens ho agrairà.

MELMELADA D’ALBERCOC


Ingredients: 1 quilo d’albercocs, 500 grams de sucre, 1 llimona el suc i la pell. 

Rentar, eixugar, partir per la meitat i treure el pinyol. Macerar-les amb 500 grams de sucre durant la nit o fins que treguin el suc, mínim tres hores. 
Posar la cassola amb els albercocs que hauran tret el seu suc, remenar bé perquè el sucre qui desfet. Coure a foc baix, tapat, uns 15 minuts fins que els albercocs quedin tous i transparents. Treure els albercocs amb una espàtula, deixar espessir el suc i tornar-hi a tirar els albercocs (que podeu triturar si voleu una melmelada molt fina). Afegir-hi el suc d’una llimona i la pell. Coure uns 15 minuts a foc viu, remenant perquè no s’enganxi, fins aconseguir el punt. apagar el foc, treure la pell de llimona, escumar i ja podeu omplir el pots. 
Per saber si està tirar unes gotes en un plat fred: si quan s’inclina el plat la confitura no rellisca i qualla, vol dir que ja està al punt, si no s’ha de continuar la cocció. 
Empotar sempre amb calent, en el moment que s’apaga el foc. Els pots s’omplen fins dalt de tot procurant que no hi quedin bombolles, abans de tapar tirar-hi unes gotes de brandi o ginebra i un cop tapats es giren cap per avall per fer el buit. També es poden esterilitzar amb bany maria durant ½ hora. Són el mètodes més senzills i eficaços, perquè la melmelada i /o confitura es conservi durant molt de temps. 

NOTA: Millor esperar un dies abans de començar a menjar qualsevol melmelada o confitura.