Melmelada de cireres

Hi ha molts tipus de cireres i segons amb quines d’ells treballeu tindreu un color o un altre de melmelada. No us faci mandra la feina que suposa treure els pinyols, doncs el resultat d’aquesta melmelada s’ho mereix. 

MELMELADA DE CIRERES


Ingredients: 1 quilo cireres sense pinyol, 500 grams de sucre, 1 barra de canyella i el suc d’una llimona. 

Rentar, treure la cua i el pinyol de les cireres. Macerar-les amb 500 grams de sucre, la barra de canyella i el suc d’una llimona durant la nit. 
A l’endemà coure-les uns 30 o 45 minuts, treure la barra de canyella i passar-hi lleugerament la batedora de forma que quedi una textura grumollosa, però no com un puré. Deixar-la uns 5 minuts més remenant perquè no s’enganxi, fins aconseguir el punt, escumar i omplir el pots. 
Per saber si està tirar unes gotes en un plat fred: si quan s’inclina el plat la confitura no rellisca i qualla, vol dir que ja està al punt, si no s’ha de continuar la cocció. 
Empotar sempre amb calent, en el moment que s’apaga el foc. Els pots s’omplen fins dalt de tot procurant que no hi quedin bombolles, abans de tapar tirar-hi unes gotes de brandi o ginebra i un cop tapats es giren cap per avall per fer el buit. També es poden esterilitzar amb bany maria durant ½ hora. Són el mètodes més senzills i eficaços, perquè la melmelada i /o confitura es conservi durant molt de temps. 

NOTA: Millor esperar un dies abans de començar a menjar qualsevol melmelada o confitura.