Peix blanc amb tomàquet i olives negres

Sempre hi ha un primer dia, i aquest recepta des del dia que va entrar a casa, he de dir que s’hi ha quedat. Té moltes possibilitats, ja que accepta diferents classes de peix blanc, i això vol dir que està a l’abast de qualsevol pressupost. 

PEIX BLANC AMB TOMÀQUET I OLIVES NEGRES 


Ingredients: 300 grams de peix blanc, 300 grams de patates, 350 grams de salsa de tomàquet crua, 200 mil·lilitres de brou vegetal, 1 ceba, 2 grans d’all de Belltall, 2 cullerades de sucre, 30 grams d’olives negres, 20 grams d’orenga fresc, sal, pebre i oli.

 Començarem per preparar tots el ingredients, ja que l’elaboració del plat és senzilla i ràpida, però cal tenir els productes preparats.
Tallarem la ceba i les patates a rodanxes i laminarem l’all. Tindrem el brou i la salsa de tomàquet –si no teniu salsa de tomàquet casolana podem utilitzar un pot de conserva de la marca que més ens agradi- no us equivoqueu la salsa de tomàquet crua. 
Posarem una mica d’oli en una cassola i courem, a foc baix, la ceba i l’all, durant uns 4 minuts, fins que la ceba estigui tova i transparent. Afegirem les patates, el brou i la salsa de tomàquet, taparem i ho deixarem al foc uns 10 minuts. Destaparem, afegirem una mica de sal (ull amb la sal, ja que les olives que hi afegirem més tard també ens aportaran sal al plat) i pebre, remenarem –mes que remenar sacsejarem la cassola, per no trencar les rodanxes de patata- i ho deixarem coure un 10 minuts fins que espesseixi. Us suggereixo que a la meitat del temps de cocció ho tasteu per si cal posar-hi un pel de sucre per contrarestar l’acides del tomàquet. 
Just abans de posar-hi el peix i afegirem l’orenga picat ben petitó i les olives, sacsejarem la cassola novament i ja podem posar els dos talls de peix blanc que hàgim triat. Deixarem coure el peix uns 6/10 minuts i servirem. 
Les quantitats són per dues persones i com és un plat complert jo de primer serveixo una amanida variada o una crema de verdures. 

NOTA: Podeu substituir l’orenga per l’alfàbrega.