Carpaccio d’escarxofes amb Parmesà
in AMANIDES, CARPACCIOS on de gener 26, 2013
Aquest plat diria que és més aviat un antipasto tal com diuen els italians que una amanida com l'entem a casa nostra. El nom de carpaccio es perquè l’escarxofa l’he tallat a làmines fines, tan fines com he pogut, doncs la tècnica de preparació denominada carpaccio consisteix en tallar a làmines fines, en principi carn, però que també es pot utilitzar en qualsevol altre aliment com ara verdures o peix. Com l’acompanyament clàssic del carpaccio és el formatge Parmesà, jo m’he cenyit a la tradició.
CARPACCIO D’ESCARXOFES AMB PARMESÀ
Ingredients: 1 escarxofa, 30 grams de Parmesà, julivert, sal, pebre i oli.
Com les carxofes s’oxiden molt ràpid jo us recomano fer-lo just abans de servir. Netegeu, talleu a làmines el màxim de fines l’escarxofa i poseu les làmines en un bol amb aigua i un bon manat de julivert perquè no s’oxidin, mentre les prepareu. Retireu-les de l'aigua, eixugue-les amb un grap de cotó i poseu-les en un plat, salpebreu-les i amaniu-les amb un raig d’oli. Talleu uns encenalls de Parmesà i poseu-los al mig del plat damunt les làmines d’escarxofa.
This entry was posted on de gener 26, 2013 at 21:08 and is filed under AMANIDES, CARPACCIOS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.