Pit de pollastre farcit de sobrassada

La Mina i en Joan de Mallorca molt entusiastes d’afavorir al màxim els productes propis de la nostra terra, ens van regalar una sobrassada feta segons la tradició. Damunt d’un llesca de pa torrat està molt bona, però vaig pensar que també quedaria molt bé, si l’utilitzava per farcit un pit de pollastre que faig al vapor i que normalment farceixo de olivada-tapenade. 

PIT DE POLLASTRE FARCIT DE SOBRESADA 


Ingredients: 2 pits de pollastre desossats, 50 grams de sobrassada, sal, pebre i cordill de cuina. 

Ingredients amanida: escarola, api, endívies, 10 avellanes crues, sal, pebre, vinagre i oli. 

Posarem els pits de pollastre desossats i oberts damunt d’un paper film transparent i els aplanarem amb el corró, els salpebrarem i posarem la meitat de la sobrassada al damunt de cada un d’ells -sense arribat del tot als laterals, hem de deixar un petit marge-, els enrotllarem i els lligarem (com si fos un tall rodó). 
Posarem el pits de pollastre enrotllats a la cistella de coure al vapor i els deixarem coure 15 minuts. Mentre els deixem refredar prepararem l’amanida. 
Rentarem el sortit de fulles amb que farem l’amanida, les centrifugarem per eliminar-ne l’agua i les tallarem. Picarem al morter les avellanes crues, ens han de quedar trossos irregulars. En una safata posarem les diferents fulles de escarola, endívies i api ja tallades, barrejarem, amanirem i per últim i afegirem el trossos d’avellanes crues. 
El temps de preparar l’amanida ja se’ns hauran refredat els pits de pollastre enrotllats, els tallarem a rodanxes de 1 centímetre de gruix i els servirem amb l’amanida. D’aquest plat m’agrada tot: és sa, no té greixos (lo mes calòric, gairebé, lo únic és la sobrassada) i trobo que té uns colors preciosos. La quantitat a casa nostra és de un pit per a dues persona, però ja sé sap que amb això de la gana no hi ha res escrit.