Carpaccio d’escarxofes amb Parmesà

Aquest plat diria que és més aviat un antipasto tal com diuen els italians que una amanida com l'entem a casa nostra. El nom de carpaccio es perquè l’escarxofa l’he tallat a làmines fines, tan fines com he pogut, doncs la tècnica de preparació denominada carpaccio consisteix en tallar a làmines fines, en principi carn, però que també es pot utilitzar en qualsevol altre aliment com ara verdures o peix. Com l’acompanyament clàssic del carpaccio és el formatge Parmesà, jo m’he cenyit a la tradició. 

CARPACCIO D’ESCARXOFES AMB PARMESÀ 


Ingredients: 1 escarxofa, 30 grams de Parmesà, julivert, sal, pebre i oli. 

Com les carxofes s’oxiden molt ràpid jo us recomano fer-lo just abans de servir. Netegeu, talleu a làmines el màxim de fines l’escarxofa i poseu les làmines en un bol amb aigua i un bon manat de julivert perquè no s’oxidin, mentre les prepareu. Retireu-les de l'aigua, eixugue-les amb un grap de cotó i poseu-les en un plat, salpebreu-les i amaniu-les amb un raig d’oli. Talleu uns encenalls de Parmesà i poseu-los al mig del plat damunt les làmines d’escarxofa.