Amanida d’escarola amb “croutons” al all

Si teniu hort o treballeu amb productes de temporada, ja sabreu que per no avorrir-se de menjar cada dia lo mateix cal inventar varietats sobre un mateix tema. Nosaltres estem en plena època de l’escarola -entre altres productes- i per això amb l’escarola com a producte principal vaig fent noves amanides. 

AMANIDA D’ESCAROLA AMB “CROUTONS” AL ALL


Ingredients: 1 escarola, 30 grams d’olives negres, 1 tassa de “croutons” -pa tallat a daus-, 2 grans d’all de Belltall, oli, vinagre, sal i pebre. 

Refregarem un dels grans d’all per la safata on servirem l’amanida i posarem l’escarola ja neta, centrifugada i tallada a trossos junt amb les olives negres. En una paella petita amb una mica d’oli i posarem el segon gra d’all i el farem enrossir vigilant que no se’ns cremi. El traurem de la paella (el gra d’all) i amb l’oli perfumat amb el gust d’all ja podem posar-hi el “croutons” o daus de pa perquè s’enrosseixin, quan estiguin ben cruixents els afegirem a l’amanida. Aquesta l’hem de tenir ja amanida per poder-la servir tot seguit, doncs és important que els “croutons” no quedin remullats, ja que la gràcia està en el cruixent dels daus de pa. 
He de dir-vos que no té molt gust d’all, sols un lleuger toc, però si no en sou gaire amants podeu fer-la sense, i també està molt bona. Depen de la mida de l’escarola, però podeu calcular més o menys per quatre persones.