Flam d’ou
in POSTRES on de gener 04, 2013
Si us penseu que totes les gallines són iguals aneu molt equivocats, les dues noves que tenim ara, van arribar a casa a finals de setembre, són totalment diferents a totes les altres que hem tingut. Nosaltres les hem comprat al mateix lloc i el galliner on viuen i l’hort on passegen és el de sempre, però aquestes ens han sortir exploradores i rebels, ja que no hi ha manera que facin els ous al ponedor, amb lo que cada dia hem de fer un recorregut per recollir-los, o sigui que tenim dues gallines amb personalitat i caràcter. Però no ens podem queixar, doncs cada una d'ells fa cada dia un ou com toca.
FLAM D’OU
Ingredients: ½ litre de llet, 4 ous sencers, 3 rovells, 200 grams de sucre, ½ pell de llimona i 1 escorça de canyella.
En una olla poseu-hi la llet, la mitja pell de llimona i la canyella, deixeu-ho bullir, traieu-ho del foc i espereu que es refredi. Mestre es refreda la llet aprofiteu per cremar el sucre del fons dels motllos. Poseu 1,25 ml de sucre al fons de cada motlle i col·loqueu-ho sobre el foc fins que agafi color de caramel.
Coleu la llet en un bol i tireu-hi els ous i els rovells batuts i ben barrejats amb el sucre. Un cop ben barrejat, poseu-ho en els motllos que tindreu ja preparats amb sucre cremat al fons.
Coleu la llet en un bol i tireu-hi els ous i els rovells batuts i ben barrejats amb el sucre. Un cop ben barrejat, poseu-ho en els motllos que tindreu ja preparats amb sucre cremat al fons.
Poseu-ho a coure al bany maria en una cassola amb aigua al forn. Per provar si ja estan cuits, punxeu-ho amb una agulla fina i si surt neta ja estan. Per desemmotllar-los espereu que siguin freds.
Temperatura forn 210 º, sols la part de baix i durant 45 minuts. Dependrà del forn que tingueu, però jo crec que com a guia serveix. Necessitareu 6 motllos de 8 cm de diàmetre, aquests flams són de mida generosa, però podeu fer-los en un motllo més petit.
Si relacioneu aquesta recepta amb el PASTÍS PAVLOVA / PASTÍS DE MERENGUE o els AMETLLATS podreu aprofitar les clares d’ou.
This entry was posted on de gener 04, 2013 at 19:54 and is filed under POSTRES. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.