Amanida de cuscús, ceba i enciam fulla de roure

A primer cop de vista sembla que els ingredients no lliguin gaire, però puc assegurar-vos que no sé molt bé per quina raó encaixen perfectament. És molt important que el cuscús reposi una estona amb tots els ingredients i que el serviu a temperatura ambient, mai calent. 

AMANIDA DE CUSCÚS, CEBA I ENCIAM FULLA DE ROURE


Ingredients: 180 grams de cuscús, 1 ceba, 300 mil·lilitres de brou, 1 cullerada sopera de mostassa de Dijon, 2 cullerades soperes d’oli, 2 cullerades soperes de suc de llimona, pebre negre, sal i enciam fulla de roure. 

Courem en una paella la ceba fins que estigui tova, transparent i lleugerament daurada, s’ha de remenar de tan en tan. Mentre es cou la ceba prepararem el cuscús. 
Partim de la base que ja tenim un bon brou fet –podem treballar amb brou de pollastre o vegetal, però ha de ser de qualitat-. Posarem els cuscús en un bol, cobrirem amb el brou ben calent, taparem i el deixarem reposar durant 5 minuts, fins que hagi absorbit tot el brou. 
En un altre bol barrejarem la mostassa, l’oli, el suc de llimona, la sal, el pebre, la ceba cuita i finalment el cuscús, remenarem bé i ho deixarem reposar uns 20 minuts perquè el cuscús s’impregni de tots els sabors i el servirem a temperatura ambient, mai calent. 
L’acompanyarem d’unes fulles d’enciam de fulla de roure o qualsevol altra classe que tinguem a l’hort o a mà. Quatre racions. 

SUGGERIMENTS.- El podeu servir com amanida de primer, però també és excel·lent com acompanyament d’un filet de vedella a la planxa o unes bones hamburgueses. Penseu que com acompanyament en tindreu per sis racions.