Terrina de peix

Aquesta recepta té les seves arrels i / o inspiració en el cebiche, un plat típic de la gastronomia de diversos països de Llatinoamèrica. 
La base d’aquesta terrina, al igual que en el cebiche és el peix, naturalment, el suc de llimona i el coriandre. Es pot fer amb altres herbes fresques, com ara el julivert, estragó, cerfull… però el toc que l’hi dóna el coriandre no us el donarà cap altra herba que utilitzeu. 
La qualitat del peix és important, doncs té relació directa amb el resultat final, però és una bona manera de utilitzar aquelles part més lletxes i menys vistoses. 

TERRINA DE PEIX

 
Ingredients: 250 grams de peix net de pell i espines, 30 grams de mantega, 30 grams de pa blanc, 2 clares d’ou, 20 grams de coriandre fresc o julivert, 1 gra d’all de Belltall, ½ llimona (el suc), sal, pebre, nou moscada i llet. 

Escalfar el forn a 200º de temperatura. Treure la mantega de la nevera. Posar el pa en remull amb una mica de llet. Netejar i tallar a trossos el peix. Triturar-lo i reservar-lo en un bol. Triturar el coriandre, el gra d’all, el pa remullat i escorregut i la mantega; afegir-ho al peix que ja hem triturar abans i que hem reservat. Incorporar-hi el suc de la mitja llimona, les clares d‘ou, la sal, pebre i la nou moscada, barrejar-ho molt bé i omplir el motllo. MOTLLO. Untar amb mantega el motllo, posar un paper, de forn, untat amb mantega tan al fons del motllo com damunt abans de tapar-lo. Posar-lo a coure al forn al bany maria durant uns 45 o 50 minuts, fins que la superfície estigui elàstica al tacte i al punxar-lo l’agulla surti neta. 
Amb aquestes quantitats omplireu un motllo de 16x10 centímetres, més o menys, i heu de calcular que us sortiran unes 6 racions. Podeu servir-lo amb amanida, però damunt d’una torrada de pa de llavors està boníssim.