Quiche de porro, sàlvia i sèsam

Una bona manera de fer una quiche més lleugera és utilitzar llet i no posar-hi els rovells dels ous. A casa les quiches les acostumem a servir com a plat únic acompanyades d’una abundant amanida. 

QUICHE DE PORRO, SÀLVIA I SÈSAM


Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 300 grams de porro (la part més blanca), 3 ous, 200 mil·lilitres de llet, 2 cullerades soperes de sèsam, sàlvia, sal, pebre, nou moscada i oli. 

Escalfar el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt hi poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. Passat 20 minuts trec el paper i els cigrons que cobreixen el fons i la torno a posar al forn un cinc minuts. 
Mentre es cou la massa brisa al forn hi ha temps de preparar el farcit de la quiche. En una paella amb una mica d’oli coure els porros a foc baix durant uns 15 minuts, remenant-los de tan en tan, millor tapar la paella, almenys els primers 10 minuts. Si els porros deixen anar massa aigua destapeu-la, doncs no ens han de quedar “tipus bullit”, afegiu-hi un polsim de sal, les fulles de sàlvia tallades petitones, remenar i apagar el foc. 
Omplir el motllo de massa brisa que ja haurem tret del forn amb el porros i vessar-hi pel damunt la barreja dels ous batuts (jo sols hi he posat un rovell) amb la llet, la sal, el pebre i la nou moscada. Per últim, i abans de posar-la a coure al forn uns 35 o 45 minuts, posar-hi el sèsam ben repartit pel damunt. 
Es pot servir calenta, tèbia o freda, però acabada de fer a mi, particularment, m’agrada molt més. La mida del motllo és de de 28 centímetres i podeu calcular per 6 o 8 persones com a primer plat i per 4 persones com a plat principal, en ambdós opcions sempre acompanyat amb amanida.