Trottole amb salsa d’avellana, sèsam, mató i sàlvia

Als infants i al jovent els pot semblar estranya, però no fa massa temps no hi havia massa varietat de pasta per escollir i, els que ja tenim una edat, les més habituals (almenys al nostre país) eren els macarrons, els espaguetis, la típica pasta per sopa o els tradicions canalons. 
Actualment, per sort, podem trobar al mercat un bon ventall d’opcions i seleccionar-ne la que més encaix amb el tipus de salsa amb la que volem servir-la. Els trottoles gràcies a la seva forma són especialment adients per servir-los amb salses denses, ja que aquestes s’adhereixen i s’introdueixen fàcilment a les espires de les seves estries. 
L’origen dels trottoles sembla, que prove de Campania i s’elabora enrotllant la pasta fresca en un pal. 

TROTTOLE AMB SALSA D’AVELLANA, SÈSAM, MATÓ I  SÀLVIA

Ingredients: 200 grams de trottole, 4 cullerades soperes de salsa, fulles fresques de sàlvia, sal, oli i Parmesà ratllat. 

Posareu a coure els trottole en una olla amb aigua i sal durant els minuts que us digui el fabricat, però vigileu de no passar-vos amb la cocció, ja que sempre l’heu de coure-la al dente. 

Posareu la salsa d’avellana, sèsam, mato i sàlvia en el mateix bol o safata on tingueu pensat servir la pasta. 
Escorrereu la pasta, però reservareu part de l’aigua on l’heu bullit, doncs aquesta aigua és la que us ajudarà a integrar la salsa amb la pasta. Vesareu els trottole i part de l’aigua damunt de la salsa que havíeu posat al bol o safata, barrejareu amb cura de no trencar la pasta i hi afegireu unes fulles de sàlvia fresca tallada petitona i un rajolí d’oli. 

Servireu el Parmesà ratllat en un bol, doncs així cada comensal es servirà al seu gust. Quantitat per dos persones. 

SUGGERIMENTS.- Suposo que ja ho sabeu, però una bona manera que la pasta no s’enganxi al fons de l’olla és remenar-la el primer minut, just acabada de vessar a l’olla, fins que arrenqui a bullir de nou l’aigua.