Menjar blanc

Aquesta crema és una resta de la cuina que tenim documentada als receptaris catalans des del segle XIV. En algunes comarques del nostre país el menjar blanc va associat a la Quaresma, però jo l’he menjat durant tot l’any. 
No he fet la clàssica recepta i vull disculpar-me amb tots els que pugui ofendre per haver-la canvia, però com darrerament tinc problemes a l’hora de trobar midó m’he decidit a crear una versió nova, i he de dir que està igual de bona. 

MENJAR BLANC

Ingredients: ½ litre de llet d’ametlla, 80 grams de sucre i 3 fulles de gelatina. 
Opcional: extracte d’ametlla, pell de llimona i escorça de canyella.

En un plat fondo amb aigua freda i deixareu en remull les fulles de gelatina uns 8 o 10 minuts. Posareu la llet d’ametlla i el sucre en un cassó, la escalfareu i quan comenci a bullir la traureu del foc i hi afegireu les fulles de gelatina escorregudes, remenareu amb energia fins que s’hagin desfet ben bé i omplireu el motllos on hàgiu decidit servir-la. 
Calculeu que amb les quantitats de la recepta us sortiran unes 6 racions segons la mida del motllos que utilitzeu. 

SUGGERIMENTS.- Si voleu desemmotllar i servir el menjar blanc com si fos un flam hi heu de posar més gelatina, però a mi m’agrada més lleuger i sense desemmotllar. L’extracte d’ametlla us ajudarà a potenciar el gust de l’ametlla, però si utilitzeu una bona llet d’ametlla no cal. Jo no hi poso ni pell de llimona ni escorça de canyella, doncs trobo que amaga els gust de l’ametlla, però això va a gust. 
Per fer la clàssica recepta heu de substituir la gelatina per 50 grams de midó i podeu afegir una escorça de canyella i un boci de pel de llimona.