Mongetes amb tomàquets i herbes fresques

Aquest any a l’hort vam plantar diferents llavors de tomàquets. No totes han donat fruit, però els “cherry pera grocs” junt amb els “cor de bou” han estat molt generosos. Mai els havia menjat i he dir que són sucosos i dolços. Podeu fer les mongetes amb qualsevol cherry, ja que la gràcies està en que siguin petitons. 

MONGETES AMB TOMÀQUETS I HERBES FRESQUES


Ingredients: 1 pot de mongetes cuites de 400 grams escorregudes, 100 grams de mongeta verda tendra, 100 grams de tomàquets cherry, 40 mil·lilitres de suc de llimona, herbes fresques: julivert, menta…, pebre vermell i negra, 3 cullerades d’oli d’oliva i un polsim de sal. 

Barrejar en un bol les mongetes blanques rentades i escorregudes, les mongetes verdes cuites al vapor “al dente”, els tomàquets cherry partits per la meitat i les herbes fresques tallades petitones. Batre en un bol o en un pot de vidre l’oli, els dos pebres, i la sal, i amb aquesta barreja amanir les mongetes. 
Remenar, tastar per si cal rectificar i servir. Quantitat per 4 persones. 

NOTA: Si voleu podeu servir-ho amb pa integral o de llavors torrat.