Gratinat de carbassó

Sé que no descobreixo res amb aquest recepta, ja que tothom sap fer un gratinat, però l’he fet a nivell recordatori i de cara a les famílies amb infants poc amants de les verdures. 

GRATINAT DE CARBASSÓ


Ingredients: 300 grams de carbassó net, 40 grams de formatge (de dos tipus), sal, pebre i oli. 

Tallar el carbassó a cintes ben primes amb un pelador de patates. Posar en una cassola unes rajolí d’oli afegir-hi el carbassó, salpebrar-lo i deixar-ho uns minuts. No ha de coure molt, doncs no volem una carbassó desfet i tou, si no “al dente”. Just al apagar el foc, barrejar-hi la meitat del formatge i l’altra meitat repartir-la pel damunt del carbassons un cop ja els hem posat a la safata on els gratinarem. Gratinat i servir. Quantitat per dues persones. 

SUGGERIMENTS.- No hi queda gens malament alguna herba fresca com ara : el julivert o alfàbrega, però els prefereixo sense i que un part del formatge sigui Parmesà.