Rotllos fil·lo farcits de poma i gingebre

La pasta fil·lo és delicada, però després de utilitzar-la un parell de vegada ja veureu que és lo que no heu de fer i us trobareu més còmodes, ja que tot us semblarà més fàcil. 
Coses que cal tenir en consideració: mai deixar-la molta estona al aire, doncs asseca i llavors ja no podreu treballar-la; no muntar el rotllos quan el farcit encara està calent i tenir sempre cura de que aquest no estigui massa sucosos o humit, ja que llavors com mullarà excessivament la pasta filo aquesta es trencarà. Si teniu un farcit una mica humit us ajudarà fer rotllos més petits i així podreu embolicar-lo més, ja que tindreu proporcionalment més pasta filo per unitat. 

ROTLLOS FIL·LO FARCITS DE POMA I GINGEBRE 


Ingredients: 4 fulls pasta fil·lo, 2 pomes, 4 cullerades de postre de sucre, 1 llimona, 5 grams de mantega, gingebre fresc, canyella en pols i ametlla ratllada per decorar. 

Ratllarem les pomes i el gingebre fresc. Barrejarem tots els ingredient i ho courem a foc més aviat viu remenat-ho sovint perquè no s’enganxi. Hem d’eliminar-ne tot el líquid, ja que mai ens ha de quedar humit i sucosos, doncs llavors tindríem problemes al fer els rotllos. Just abans de començar a fer el farcit engegarem el forn 210º perquè s’escalfi. 
Folrarem una safata amb paper de forn on hi anirem posant el rotllos de pasta fil·lo farcits. La pasta fil·lo és delicada, però no és difícil de treballar-la sols vol una cosa -no estar massa temps en contacte amb l’aire- o sigui que hem de tenir-ho tot preparat abans de començar. Obrirem el paquet i posarem els fulls (que necessitem) de la pasta fil·lo damunt el marbre, cada full el partirem en dos i animem fent el rotllos que posarem a la safata que ja tenim folrada amb el paper de forn. Abans de posar-los al forn els pintarem amb un pinzell amb la mantega fossa per les dues bandes. Hem de calcular entre 10 o 15 minuts, més o menys, han d’estar ben daurats. Amb aquestes quantitats surten 8 rotllos.