Bunyols de bacallà

L’equilibri com en totes les coses és important i a l’hora de fer els menús també. Si sou obsessius de comptar calories i teniu pànic als fregits, millor que no us plantejau fer-los, però acompanyats d’una bona amanida i un crema lleugera com a primer, on està el problema? jo no n’hi veig cap. 

BUNYOLS DE BACALLÀ


Ingredients: 300 grams de bacallà remullat, 250 grams de patates netes, 2 ous, sal, pebre, nou moscada i oli. Opcional 1 cullerada sopera de farina. 

Fareu bullir les patates, les escorrereu i les deixareu refredar. En un bol barrejareu el bacallà remullat esmicolat, el julivert picat, els rovells d’ou, les patates ben xafades, la sal, el pebre i la nou moscada i quan tot està treballat, les clares muntades a punt de neu.
En una paella amb oli abundant i ben calent hi heu d’anar tirant culleradetes de la pasta i fregir-les, han de quedar rossos. 
Podeu calcular amb aquestes quantitats que teniu bunyols per a sis persones, sempre acompanyats amb una abundant amanida. 

SUGGERIMENTS: Recordeu de posar un pessic de sal a les clares, doncs us quedaran més fortes. La farina l’heu de utilitzar si veieu que las pasta està massa lleugera. Jo no hi poso els rovells d’ou, doncs porten massa colesterol i mai bullo el bacallà remullat, però si voleu podeu fer-ho junt amb les patates, però l’heu de traure abans, com a molt deixar-lo coure 4 o 5 minuts.