Conill al vapor

A casa la part del conill del davant, la zona de les espatlles, la fem a la brasa, planxa, forn… i la part de darrera o sigui, la zona de les cuixes, al vapor, doncs no sí us hi heu fixat, però, majoritàriament, la gent prefereix les espatlles del conill a les cuixes. No sé perquè, però una bona manera de no tenir problemes és fer-les soles i la recepta que us proposo és una bona solució. No us desanimeu pel cor pàl·lid que té el plat, doncs el conill és una carn blanc i molt baixa en colesterol. 

CONILL AL VAPOR


Ingredients: 4 cuixes de conill senceres, orenga, sal, pebre i oli. Ingredients amanida: espinacs, magrana, sal, pebre, vinagre Modena i oli (ingredients opcionals, poden ser d’altres) 

Quantitat per quatre persones. Desossar les cuixes, amanir-les per ambdós cares amb sal, pebre, farigola i orenga secs, enrotllar-les, lligar-les i coure-les uns 15 minuts al vapor. Un cop cuites les deixarem refredar una mica, dins de la mateixa cistella, ja que es talla bé encara que estiguin tèbies. Mentre es fa el conill prepararem l’amanida. Traurem el fill amb que hem lligat les cuixes del conill, les tallarem i muntarem el plats individualment posant-hi els talls corresponent a una cuixa a l’amanida que hagin decidit. 

SUGGERIMENTS: Si feu un brou amb els ossos podreu fer-ne sopes de pa o de patata