Bacallà fresc amb pebre vermell i mel

Crec que l’èxit d’aquesta recepta és la mel i el seu color. Diria que és un d’aquells plats on es pot apreciar la importància dels condiments a la cuina, ja que una mica de pebre vermell transforma el color blanc, pàl·lid, fins i tot una mica grisosos del bacallà fresc en un bacallà d’un atractiu color, entre vermellós i siena daurat, que evidentment el fa molt més apetitós i mengívol. 

BACALLÀ FRESC AMB PEBRE VERMELL I MEL 


Ingredients: 200 grams de bacallà fresc per persona, oli, sal, pebre vermell de la Vera i mel. 

Tallareu un paper de forn o d’alumini de la mida que us hi càpiguen el talls de bacallà fresc i el fareu servir com a safata per empastifar el bacallà. Posareu sal, pebre vermell i oli al paper, damunt i posareu els talls de bacallà posant damunt d’ells una altra vegada sal, pebre vermell i oli, amb l’ajuda del paper (per no tenyir-nos les mans de vermell) heu de fer que totes les parts dels talls de bacallà quedin ben empastifats. 
Els posareu, amb la pell de cara avall, en una safata i els fareu coure al forn a 200º uns 15 minuts mes o menys. Cinc minuts abans de traure’ls el ruixareu generosament amb mel. 
Jo el serveixo sol, però el podeu acompanyar amb unes patates al vapor o amb arròs.