Quiche d’albergínia i tomàquet

Aquesta quiche m’agrada, ja que no porta crema llet, doncs ja sabeu que no sóc molt amant de cuinar amb ella. La primera vegada pot semblar una mica complicada, però tot és qüestió d’organitzar-se. Primer posar l’albergínia amb sal, passada una hora més o menys rentar-la i ja podem començar. Mestre és cou la massa brisa, fent l’albergínia a la planxa i per últim rallarem els tomàquets amb els que farem la salsa. Muntem la quiche, al forn i a la taula. 

QUICHE D’ALBERGÍNIA I TOMÀQUET


Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 750 grams d’albergínies, 250 grams de tomàquet cru ratllat, 3 ous, julivert i alfàbrega, sal, pebre i oli.

Tallar les albergínies a rodanxes, salar-les i deixar-les durant 1 hora més o menys, perquè deixin anar líquid. Rentar-les, eixugar-les i passar-les per la planxa ben calenta amb una mica d’oli. Cal tenir cura de que no quedin olioses, doncs l’albergínia absorbeix l’oli molt ràpidament. 
Escalfar el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt i poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli.  Passat 20 minuts trec el paper i els cigrons que cobreixen el fons i la torno a posar al forn cins minuts.
Ratllar els tomàquets, picat el julivert i l’alfàbrega i barrejar-ho amb els ous, la sal, el pebre.
Quan ja tinguem cuita la massa brisa, primera part, l’omplirem amb les albergínies cuites a la planxa i la barreja de tomàquet, ous i herbes fresques que ja tenim preparada. Posar-la al forn uns 45 minuts, més o menys. Temperatura 200º, safata forn nivell baix. 
La mida del motllo amb la que jo he fet la quiche és de 28 centímetres i podeu calcular per 6 persones. Us recomano menjar-la tèbia, abans de que s’estovi i humitegi la massa.