Melmelada de remolatxa

La remolatxa la trobareu al mercat cuita o crua. La remolatxa cuita tenyeix molt, però això us recomano que us poseu un guants per pelar-la o bé que us unteu les mans amb oli. 

MELMELADA DE REMOLATXA


Ingredients: 500 grams de remolatxa cuita, 250 grams de sucre, ½ llimona i una cullerada de postre de ciboulette. 

Bullir la pastanaga, deixar-la escórrer, pelar-la i passar-la pel passapurés o trituradora fins aconseguir un puré. Posar en una cassola el puré de remolatxa, el sucre, el suc de la llimona i la seva pell. Coure durant uns 20 o 25 minuts fins aconseguir el seu punt, empolvorar amb una cullerada de postre de ciboulette trinxat, remenar i deixar-ho coure un parell de minuts més abans d’empotar. 
S’han d’omplir el posts amb la melmelada encara calenta fins dalt, procurant que no quedin bombolles. Mai hem de netejar amb aigua les vores dels pots, si cal fer-ho amb un paper impregnat d’alcohol (ginebra, brandi) tapar i esterilitzar-los al bany maria una ½ hora, també un cop tapats es poden girar cap per avall per fer el buit. Són el mètodes més senzills i eficaços perquè la melmelada es conservi. 
Com les melmelades fetes a casa com no porten conservants, es millor omplir pots petitons, ja que un cop obert s’ha de conservar a la nevera i menjar força despresa.