Figues confitades

La figuera on collim les figues està just a l’entrada del poble. El meu consell és que mai poseu un figuera al hort, ja que aquest arbre té una força imparable i sempre acaba inundant-ho tot, i no sabeu la feinada que us donarà si voleu eliminar-la, millor dit, no podreu amb ella. 

FIGUES CONFITADES


Ingredients: 2 quilos de figues, 1 ½ litres d’aigua, 750 grams de sucre i una beina de vainilla. 

Les figues tenen que estar senceres i al punt de maduració. S’han de pelar parcialment, ja que han de quedar a ratlles tipus zebra. 
Posar en una cassola l’aigua, el sucre i la beina de vainilla oberta de dalt a baix, remenar i deixar-ho que a foc baix es vagui desfent el sucre. Quan comenci a bullir posar-hi les figues d’una en una, cal tenir cura de que les figues no es malmetin ni es trenquin. Les dues primeres hores pràcticament no cal vigilar la cassola, sols remenar-ho amb molta cura de tan en tan, però a partir de la tercera hora ja hem de vigilar-ho, té que bullir un màxim de tres. 
Quan creiem que ja té la textura i el color adient apagarem el foc i omplirem els pots, millor fer-ho amb calent doncs així no queden bombolles d’aire. Els tancarem i els farem bullir al “bany maria” uns 20 minuts, us recordo que és important datar totes les conserves casolanes.