Pastis de pastanaga

El pastis de pastanaga és un pastis agraït, ja que té la mateixa feina que qualsevol altre, però com ompla bastant en surten, en proporció, més porcions o sigui que és més rentable. La part més laboriosa és la de ratllar la pastanaga, doncs ja sé sap que la felicitat complerta no existeix, però si teniu robot elèctric us facilitarà molt la feina i el fareu molt sovint. 

PASTIS DE PASTANAGA


Ingredients: 350 grams de farina, 250 de sucre moreno, 250 grams de pastanaga ratllada, 100 grams de mantega o oli, 4 ous, 1 sobre de llevat químic Royal, 1 cullerada de postre de canyella en pols, ½ cullerada de postre de sal, ½ nou moscada ratllada o ½ cullerada de postre i la pell d’1 taronja o llimona ratllada. 

És important l’ordre a l'hora de barrejar els ingredients. Començarem barrejant l’oli amb el sucre, hi afegirem els ous d’un en un, fins aconseguir una barreja cremosa i de color clar, llavors hi afegirem les especies: canyella, nou moscada, pell ratllada de taronja o llimona i la pastanaga ratllada, barrejarem de nou. 
En un bol a part barrejarem la farina amb la sal i el llevat químic, aquesta barreja la anirem afegint cullerada a cullerada a la primera. Omplirem un motllo de 27 centímetres de diàmetre i ho courem a una temperatura de 180º al forn durant 1 hora, més o menys, fins que estigui cuit (per saber-ho punxar-lo amb un escuradents o broqueta i si surt sec és que ja està). El deixarem refreda dins el mateix motllo abans de treure’l i després en una reixa fins que estigui fred. 
Suggereixo guardar-lo en una caixa, ja que millor que no s’assequi. Aquest pastis ompla bastant per això podeu calcular ben bé que en surten 10 0 12 porcions.