Pollastre al vapor amb sàlvia

Aquesta és una recepta tan sols apta per la gent que els hi agrada la sàlvia, o per aquells que no els hi fa por provar gustos nous, ja que entre la sàlvia i l’adob queda força especial. 

POLLASTRE AL VAPOR AMB SÀLVIA 

 
Ingredients: 6 cuixes senceres de pollastre, 12 llenques de cansalada viada o beicon, 2 porros, 24 fulles de sàlvia fresca, sal, pebre i 12 tires de ràfia natural. 
Ingredients adob: 1 got de vi blanc, 1 de vinagre i 1 d’aigua. 

Traurem la pell de les cuixes del pollastre i les posarem dins de l’adob i les deixarem unes dues hores a la nevera. Passades les dues hores les traurem, les tallarem en dos part separant la cuixa de la contra cuixa i les desossarem. 
Posarem damunt del marbre el trossos del pollastre amb la part d’on em tret l’os de cara amunt, salpebrarem i al mig de cada un d’ells una falla de sàlvia tallada petitona. Embolicarem cada un d’ells amb una llenca de cansalada viada o beicon, sense la corna, posarem un fulla de sàlvia sencera i lligarem els farcellets amb la ràfia natural. 
Posarem els porros tallats a juliana al fondo del cistell de bambú i damunt el farcellets que els farem coure uns 20 o 25 minuts. Jo els serveixo a taula amb la mateixa cistella, però també els podeu treure i posar-los en una safata. 
La quantitat és una cuixa sencera per persona. Unes patates al vapor o escalivades són ideals com acompanyament.