Farcellets de poma

He recuperat les clàssiques oblees, les he farcit de diferents coses, les he tancat de diferents formes, les he cuit al forn, per eliminar-ne la part calòrica i nociva per la salut com és FREGIR i com ja no em recorden gens a les clàssiques “empanadillas” greixoses les he batejat com FARCELLETS.

FARCELLETS DE POMA 


Ingredients: 16 oblees, 3 pomes, 25 grams de panses, 1 tassa de cafè de Mistela o similar. 
Opcional: mel.

Pelareu les pomes i les tallareu a daus petitons. Posareu en un cassó tots el ingredients i amb el foc molt baix ho deixareu coure fins que la poma estigui tova. Amb aquesta barreja omplireu les “oblees”, les tancareu -un consell doneu-hi una forma diferent a la clàssica- i les poseu en una safata que pugui anar al forn untada amb una mica d’oli. 
La temperatura del forn a 210º, encesa la part de dalt i baix, la safata al nivell de mig i la durada de cocció uns 20 minuts més o menys. Si voleu que tinguin un toc més brillant i, també, una mica més de gust, doncs per si soles les oblees són més aviat insípides, les podeu pintar amb mel al traure-les del forn.