Arròs amb escarxofes a la cassola de fang

Nosaltres a casa collim les escarxofes a la primavera, com aquell que diu quan a les botigues ja van a la baixa. Com ja us he explicat altres vegades quan la producció de qualsevol producte està a ple rendiment tens que espavilar-te, i si és possible no cuinar-lo cada dia igual. M’agrada provar coses, però jo crec que l’escarxofa amanida, amb truita i amb arròs són els tres plats estrella, almenys a casa. 

ARRÒS AMB ESCARXOFES A LA CASSOLA DE FANG 


Ingredients: Arròs, 5 o 6 escarxofes, 1 pastanaga, 1 porro, farigola fresca, brou vegetal, oli, sal i pebre 

Posarem la cassola al foc amb oli i quan estigui calent hi posarem el porro tallat petitó i la pastanaga ratllada i baixarem el foc. Netejarem i tallarem a làmines les escarxofes ( heu de pensat que no són tan grans com les que compreu al mercat per això la quantitat en un primer moment us pot semblar exagerada) que anirem afegint a la cassola una darrera altra –sense esperar a tenir-les totes- perquè no sense tornin massa negres, salpebrarem i afegirem les fulles i flors de la farigola fresca i donarem un parell de voltes i ho deixarem coure uns minuts abans de posar l’arròs i el brou vegetal. Les quantitats (1 d’arròs per 2 de brou) però heu de pensar que aquest és un arròs a la cassola o sigui que millor que quedi caldós, jo treballo amb un arrós del Montsià i el brou vegetal si no he tingut temps de fer-lo el faig de pastilla fetes amb productes ecològics. 

Fa molts anys un excel·lent cuinera va dir-me que l’èxit assegurat de qualsevol plat d’arròs era el brou, ja que el gra d’arròs s’impregna d’ell, tot ajuda però, segons ella, el brou és fonamental.