Arròs amb escarxofes a la cassola de fang
in ARRÒS I PASTA on de maig 10, 2013
Nosaltres a casa collim les escarxofes a la primavera, com aquell que diu quan a les botigues ja van a la baixa. Com ja us he explicat altres vegades quan la producció de qualsevol producte està a ple rendiment tens que espavilar-te, i si és possible no cuinar-lo cada dia igual. M’agrada provar coses, però jo crec que l’escarxofa amanida, amb truita i amb arròs són els tres plats estrella, almenys a casa.
ARRÒS AMB ESCARXOFES A LA CASSOLA DE FANG
Ingredients: Arròs, 5 o 6 escarxofes, 1 pastanaga, 1 porro, farigola fresca, brou vegetal, oli, sal i pebre
Posarem la cassola al foc amb oli i quan estigui calent hi posarem el porro tallat petitó i la pastanaga ratllada i baixarem el foc. Netejarem i tallarem a làmines les escarxofes ( heu de pensat que no són tan grans com les que compreu al mercat per això la quantitat en un primer moment us pot semblar exagerada) que anirem afegint a la cassola una darrera altra –sense esperar a tenir-les totes- perquè no sense tornin massa negres, salpebrarem i afegirem les fulles i flors de la farigola fresca i donarem un parell de voltes i ho deixarem coure uns minuts abans de posar l’arròs i el brou vegetal. Les quantitats (1 d’arròs per 2 de brou) però heu de pensar que aquest és un arròs a la cassola o sigui que millor que quedi caldós, jo treballo amb un arrós del Montsià i el brou vegetal si no he tingut temps de fer-lo el faig de pastilla fetes amb productes ecològics.
Fa molts anys un excel·lent cuinera va dir-me que l’èxit assegurat de qualsevol plat d’arròs era el brou, ja que el gra d’arròs s’impregna d’ell, tot ajuda però, segons ella, el brou és fonamental.
This entry was posted on de maig 10, 2013 at 19:46 and is filed under ARRÒS I PASTA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.