Mill fulles de maduixes

Seguim en temps de maduixes i cal aprofitar-ho. 

MIL FULLES DE MADUIXES


Ingredients: 16 oblees, 10 grams de mantega, 10 grams de sucre llustre, 2 iogurts naturals, 300 grams de maduixes, 1 cullerada sopera de sucre, un rajolí de vinagre de Mòdena i pebre negra mòlt. 

Rentareu les maduixes, les deixareu escórrer, els hi traure el peduncle i les tallareu a trossos, recordeu de rentar-les sempre abans de traure’ls-hi el peduncle perquè no els entri aigua. Les posareu en un bol on hi afegireu el sucre, el vinagre i el pebre, deixeu-ho reposar una mig hora. Mentrestant poseu les oblees en un paper vegetal de forn, pinteu-les amb la mantega, espolseu-hi sucre llustre pel damunt i enforneu-les (forn a 180 graus) entre 8 i 10 minuts. 

Per muntar les mil fulles és molt fàcil, una oblea, una mica de iogurt, maduixes, una altra oblea, més iogurt, més maduixes i un polsim de sucre llustre per acabar. 

Podeu muntar les “mil fulles” vosaltres i servir-les o podeu posar tots els ingredients a la taula i que cada un vagi muntant-se les seves, ja que els més estrictes amb la dieta segurament és decantaran pel iogurt i n’hi haurà que els agradarà més fer-se-les amb nata. Poc assegurar-vos que la segona opció és molt divertida, sobretot si hi ha quitxalla. Les de la foto estan fetes amb iogurt.