Rissoles – Boles de patata al forn

Aquesta recepta viatja amb mi des d’anys enllà, ja que la vaig aprendre d’una companya amb la que “compartia pis a Barcelona”. Ella l’havia après en alguna de les seves estades al sud d’Irlanda on la servien com aperitiu. Jo l’he modificat per tal de fer-la més saludable. 

RISSOLES - BOLES DE PATATA AL FORN

Ingredients: 750 grams de patates netes, nou moscada, pebre, sal i herbes fresques de temporada. 

Bullir les patates amb aigua i sal, escórrer-les ben escorregudes, ja que com menys aigua tinguin millor ens anirà a l’hora de fer les boles. Xafarem les patates i les amanirem amb el pebre, la nou moscada i les herbes fresques tallades (julivert, cebollí, orenga… les que tingueu a mà no calen totes) molt petitones, barrejarem molt bé i anirem fen boles que posarem en una safata que pugui anar al forn una mica untada d’oli. El forn escalfat a la temperatura de 210º nivell mig uns 15 o 20 minuts. Surten unes 35 rissoles o boles de patata. 
Servides com aperitiu ja veure com desapareixen en un moment i si les poseu com a primer plat podeu acompanyar-les amb una amanida o amb verdures de temporada.