Pit de pollastre farcit d’olivada

Aquesta recepta és molt adient per menjar pollastre al vapor. D’entrada pot semblar-vos una mica trist, però si la farciu de olivada, sobrassada… entre algunes altres coses ja veureu com us agradarà. Penseu en el joc de colors, doncs és important. 

PIT DE POLLASTRE FARCIT D’OLIVADA 


Ingredients: 2 pits de pollastre desossats, 2 cullerades soperes de olivada-tapenade, sal, pebre i cordill de cuina. Ingredients amanida: escarola o enciam, 75 o 100 grams de fruita del temps, 8 o 10 anelles de ceba, sal, pebre, vinagre i oli. 

Posarem els pits de pollastre desossats i oberts damunt d’un paper film transparent i els aplanarem amb el corró, els salpebrarem i posarem una 1 cullerada sopera de olivada al damunt –sense arribat del tot als laterals, hem de deixar un petit marge-, els enrotllarem i els lligarem (com si fos un tall rodó). 
Posarem el pits de pollastre enrotllats en la cistella de coure al vapor i els deixarem coure 15 minuts. Mentre els deixem refredar prepararem l’amanida. 
Abans que res posarem les anelles de ceba amb una mica de vinagre. Rentarem l’escarola o enciam, el centrifugarem per eliminar-ne l’agua i el tallarem. La fruita de l’amanida, d’aquesta recepta, és kiwi i mandarina, però això no vol dir que hagi de ser així, treballarem, sempre, amb fruita de temporada d’un cert toc àcid, doncs és la que ens donarà més bons resultats. Rentarem, pelarem i tallarem a daus petitons la fruita que hagin decidit posar-hi i la deixarem preparada en un plat. Escorrerem les anelles de ceba que tenim en vinagre i les rentarem bé amb aigua freda. En una safata posarem l’escarola o enciam, les anelles de ceba, la fruita tallada, barrejarem i amanirem. 
El temps de preparar l’amanida ja se’ns hauran refredat els pits de pollastre enrotllats, els tallarem a rodanxes de 1 centímetre de gruix i els servirem amb l’amanida. D’aquest plat m’agrada tot: és sa, no té greixos (lo mes calòric és la cullerada de olivada) i trobo que té uns colors preciosos. A la primavera amb maduixes està també boníssim. La quantitat és de un pit per cada dues persona. 

Si feu aquesta recepta quan hàgiu fet OLIVADA-TAPENADE-PATÉ D’OLIVES no us caldrà fer-la expressament.