Gratinat de bròquil i xistorra

Gratinar una verdura, com ara el bròquil, pot ajudar-nos a classificar-la en una millor categoria i ben segur que la família l’acceptarà de més bon grat. Sé que no descobreixo res amb aquest recepta, ja que tothom sap fer un gratinat, però sovint oblidem que aquesta tècnica pot ser una bona aliada a la cuina, del dia a dia, de casa nostra. 

GRATINAT DE BRÒQUIL I XISTORRA 

Ingredients: 1 bròquil, 100 grams de xistorra, 60 grams de formatge, oli i mantega. 

Rentareu els brots del bròquil que ja haureu anant separant i el coure al vapor uns 10 minuts és o menys, doncs us han de quedar “al dente”. 
Mentrestant enrossireu en una paella la xistorra o qualsevol altra vianda que hàgiu decidit utilitzar, l’escorrereu i reservareu fins el moment de muntar el plat. 
Quan ja tingueu cuit el bròquil, immediatament després d’apagar el foc, el barrejareu amb la meitat del formatge i la xistorra enrossida, sense gens d’oli. 
Untareu el fondo de la safata que pugui anar al forn amb una mica d’oli, hi posareu el bròquil que heu barrejat amb el formatge i la xistorra, hi repartireu per damunt el reste de formatge i uns dau de mantega i ho gratinareu. 
Servireu calent just acabat de traure del forn. Segons la mida del bròquil o si serviu el gratinat com a primer plat o acompanyament en tindreu per dos o quatre persones 

SUGGERIMENTS.- Podeu utilitzar dos tipus de formatge, substituir la xistorra per una bona botifarra negra esmicolada i passada per la paella o només amb el formatge.