Pastís-cassoletes de “ganache” de xocolata

Si us decidiu a fer aquesta recepta lo primer que heu de fer és no pensar amb les calories, doncs si ho feu no el gaudireu i puc assegurar-vos que val la pena delectar-se amb ella fins l’últim mos. 

PASTÍS-CASSOLETES DE “GANACHE” DE XOCOLATA 

Ingredients: 150 grams de galetes, 60 grams de mantega, 1 cullerada de postre de canyella, 200 grams de cobertura de xocolata, 200 grams de crema de llet, ½ cullerada de cafè de pasta concentrada de vainilla. 
Opcional decoració: brins de canyella, fruita fresca o confitada… 

Untareu amb oli vegetal o mantega els sis motllos acanalats i amb la base desmuntable de 8 o 10 centímetres de diàmetre. Triturareu les galetes Maria (les de tota la vida) -tan fines com pugueu, doncs com més fines i petites siguin les engrunes millor us anirà a l’hora de integrar-les amb els altres ingredients- i les barrejareu amb la canyella i la mantega fossa. Quan tingueu els tres ingredients ben integrats uns amb els altres dividireu la massa amb sis parts. 
Posareu cada una de les part en un dels motllos untats i pressionareu perquè la massa quedi fixada als laterals i al fons. Els coureu al forn escalfat a 180º uns 15 o 20 minuts i els deixareu refredar abans d’omplir-los. 
Mentre es refreden els motllos preparareu la “ganache”. Escalfareu la crema de llet fins que comenci a bullir, llavors la vesareu damunt de la xocolata i la deixareu reposar un minut sense tocar-la. Passat el minut amb una espàtula començareu, molt suaument, a remenar des del mig i de mica en mica anireu ampliant els cercles fins que la xocolata estigui completament desfeta. Hi afegireu la vainilla, remenareu novament i ja podreu omplir el motllos. Un cop plens els heu de posar com a mínim un parell d’hores a la nevera abans de servir el pastís- cassoletes de “ganache” de xocolate. 
Suposo que no cal que us digui que per servir-les a taula les heu de traure del motllo i decorar-les com més us agradi a vosaltres. 

SUGGERIMENTS.- Les clàssiques galetes Maria són, pel meu gust, les més adients, doncs podeu personalitzar-les amb alguna especie, però també podeu utilitzar-ne de xocolata, de canyella, de gingebre… Si no treballeu amb cobertura de xocolata, les clàssiques pastilles que utilitzen els professionals, haureu de trossejar la xocolata a bocins petitons.