Panadons de carbassa i formatge blau

Els panadons són una clàssica recepta de les terres de Lleida que es feia i en molts pobles encara es fa per Setmana Santa. Habitualment estan farcits de espinacs, però no hi ha cap llei, almenys que jo conegui, que no es puguin farcit de qualsevol altra cosa. 

PANADONS DE CARBASSA I FORMATGE BLAU 

Ingredients: 1 massa finíssima de pizza de 260 grams, 600 grams de carbassa crua, 50 grams de formatge blau, sal, pebre, i oli d’oliva.

Tallareu la carbassa per la meitat, traure les llavors, fareu unes marques amb un ganivet, la ruixareu amb sal, pebre i oli i la posareu al forn escalfat a 220º uns 35 minuts fins que quan la punxeu amb el ganivet aquest us entri amb facilitat i tingui una textura suau. Traure la carbassa del forn i la deixareu refredar fins que pugueu manipular-la sense cremar-vos. Quan la carbassa s’hagi refredat amb l’ajuda d’una cullera buideu la carbassa, reservareu la polpa i llençareu la pell. 

La massa pot ser de qualsevol tipus, però com més fina millor, almenys pel meu gust. Tallareu la massa en sis part i al mig de cada una d’ells i posareu uns 60 grams de la polpa de la carbassa aixafada i barrejada amb el formatge blau, els tancareu, però deixant-hi una obertura al mig de cada panadó, els ruixareu amb un raig d’oli i els posareu a coure al forn escalfat a 220º entre 15 o 20 minuts. 

SUGGERIMENTS.- Les carbasses per fer aquesta reepta són les de pell fina amb forma de bombeta. Les herbes fresques de la fotografia són per fer bonic