Pomes al forn amb coco i vainilla

Les pomes al forn són un clàssic o millor dit eren un clàssic de la cuina d’hivern, però avui en dia, sense saber molt bé per quina raó, diria que poques cases deuen quedar que, encara, el segueixin fet com a postre. Recordeu que el farcit és important, però la qualitat de les pomes és bàsic i no us oblideu de treballar amb productes de proximitat. 

POMES AL FORN AMB COCO I VAINILLA 

Ingredients: 6 pomes, 60 grams de coco deshidratat, 60 grams de mantega, 3 cullerades soperes de sucre, 1 cullerada sopera de farina de blat i 1 cullerada de cafè de pasta concentrada de vainilla Bourbon. 

Rentareu les pomes, les eixugareu, els hi traureu el cor i els hi fareu una marca a la pell horitzontalment amb un ganivet. En un bol barrejareu el coco, la farina, el sucre, la vainilla i la mantega fosa. 
Amb aquesta barreja farcireu les pomes, les posareu en una safata amb el fons cobert amb paper sulfurat i les coureu al forn escalfat a 180º entre 40 o 45 minuts. 
Les deixareu reposar uns 10 minuts dins del mateix forn apagat abans de servir-les. L’heu de servies calentones o tèbies, però mai, mai fredes. 

SUGGERIMENTS.- Heu de traure molt bé el cor, fins hi tot podeu traure una mica de polpa de la poma, doncs així tindreu més espai per posar-hi més farcit. 
El farcit l’heu de pressionar bé perquè no us quedin buits. Si reserveu el peduncles de les pomes els podreu utilitzar a l’hora de servir-les a taula, doncs us hi donarà un toc divertit al plat.