Galetes amb melmelada de mores

Hi ha receptes que cauen en l’oblit i -no sabria dir ben bé perquè- deixes de fer-les. Aquesta recepta m’agrada fer-la amb melmelada de mores, però qualsevol melmelada de color vermellós fosc que tingueu us servirà. 

GALETES AMB MELMELADA DE MORES  

Ingredients: 250 grams de farina, 125 de mantega, 50 grams de sucre llustre, 1 ou, 1 cullerada de cafè de pasta concentrada de vainilla Bourbon i de melmelada de mores

Escalfareu el forn a 180º de temperatura. Mentrestant en un bol barrejareu el sucre, la mantega fossa (no líquida) i la pasta concentrada de vainilla Bourbon, hi afegireu l’ou, barrejareu de nou i per última la farina tamisada i barrejareu fins tenir tots els ingredients ben incorporats uns amb els altres. Fareu boletes de 15 grams cada una i les deixareu damunt del marbre de la cuina o directament a la safata del forn folrada amb paper sulfurat. Per aplanar-les posareu un boci de paper sulfurat damunt de cada boleta i amb l’ajuda d’una pala de fusta pressionareu fins aplanar-les. Abans de posar-les al coure, al forn entre 15 i 17 minuts els hi fareu un petit encuny que omplireu amb la melmelada que hàgiu decidit, però sense foradar del tot la galeta, ja que llavors vessaria la melmelada. 

Les deixareu refredar abans de posar-les en un pot o capsa. Heu de calcular que us sortiran unes 30 / 32 unitats segons la mida de les boletes. 

SUGGERIMENTS.- Si sou molt llaminer podeu fer l’encuny un mica més gran. Podeu utilitzar qualsevol melmelada feta amb fruites del bosc: gerds, maduixetes, nabius… , però a mi, particularment, la de mores és la que més m’agrada.