Sopa de remolatxa i mel amb formatge

Fa tres o quatre anys que plantem remolatxes a l’hort i diria que són agraïdes, doncs no donem cap mena de problema. M’agrada el seu sabor, però sobretot m’entusiasma el seu color. 

SOPA DE REMOLATXA I MEL AMB FORMATGE 

Ingredients: 450 grams de remolatxa crua, 200 grams de patates netes, 1 cullerada de mel, sal i pebre blanc. 

Bullireu les remolatxes tallades a bocins, però amb la pell i les patates pelades amb agua i sal uns 20 minuts i ho deixareu refredar dins de la mateixa olla. 
Escorrereu les patates i la remolatxa, però heu de reservar una part de l’aigua on les heu bullit. 
Pelareu les remolatxes i les posareu junt amb les patates i una parell o tres de cullerots de l’aigua que heu reservat dins del got de la batedora. I ho batreu 3 minuts ben bons, doncs com més estona ho bateu més emulsionat us quedarà. Hi afegireu la mel i un polsim de pebre blanc (opcional) i tornareu a batre. Tastareu, rectificareu si cal, doncs potser que necessiti una mica més de líquid i ja està apunt per servir. 

M’agrada servir-la tèbia, amb plat fondo i amb una mica de formatge de cabra esmicolat pel damunt. Quantitats per quatre persones. 

SUGGERIMENT.- No us passeu amb la mel. Utilitzeu-ne una de qualitat i de sabor neutre, doncs si té un sabor molt marcat i potent anul·larà el gust de la remolatxa.