Cebetes caramel·litzades

Són un acompanyament perfecte per qualsevol vianda cuita al vapor o a la planxa, doncs elles alleugereixen el toc d’ensopit que hi ha vegades que aquestes tenen i en ajuden a no defallir si estem a dieta. 

CEBETES CARAMEL·LITZADES

Ingredients: 300 grams de cebetes netes, 125 mil·lilitres d’aigua, 20 grams de mantega, 2 cullerades soperes d’oli,1 cullerada sopera de sucre llustre, sal i pebre. 

Pelareu, rentareu i deixareu escórrer les cebetes. Posareu l’oli i la mantega a la paella i esperareu fins que la mantega s’hagi fos per afegir-hi les cebetes. Les coureu a foc mig alt uns 5 minuts, sacsejant la paella sovint perquè les cebetes prenguin color a banda i banda, abans de afegir-hi el sucre llustre, les coureu uns 5 minuts més, salpebrareu i hi vesareu l’aigua pel damunt, tapareu, baixareu el foc al mínim i les deixareu coure entre 10 i 15 minuts. Els darrers 5 minuts les heu de vigilar, doncs és en aquest moment quan poden cremar-se fàcilment. 

SUGGERIMENTS.- Millor si les cebetes tenen més o menys la mateixa mida, ja que així es couen per un igual. Jo els hi trec la primera capa, després de pelar-les, doncs trobo que acostuma a ser molt dura.