Quiche de pera, Gorgonzola i nous

La meva padrina Lourdes va inculcar-me la costum i el plaer d’acompanyar la fruita amb un boci de formatge. El Gorgonzola amb peres és un dels maridatges més clàssic que hi ha entre ambdós productes (fruita + formatge) i és amb el que he farcit la quiche que avui us proposo. 

El Gorgonzola és un pura sang italià, de la família dels blaus, fet amb llet de vaca. De textura cremosa i gust i aroma potents, millora gairebé tot allò que toca. 

QUICHE DE PERA, GORGONZOLA I NOUS 

Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 2 peres (300 grams nets més o menys), 150 mil·lilitres de llet o nata líquida, 100 grams de Gorgonzola, 30 grams de Parmesà, 2 ous, 30 grams de nous, sal i pebre negra. 

Escalfareu el forn i seguint les indicacions del fabricant coureu la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt hi poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. Passat 20 minuts traureu el paper i els cigrons que cobreixen el fondo i la tornareu a posar al forn un cinc minuts. 
Mentre es cou la massa brisa hi ha temps de preparar el farcit de la quiche. 
Batreu els ous amb un polsim de sal i pebre, hi afegireu la llet, ambdós formatges i les peres netes i tallades a daus petitons, remenareu amb una cullera i finalment hi afegireu les nous. Omplireu el motllo de massa brisa que ja s’haurà refredat i la coureu al al forn escalfat a 180º entre 35/45 minuts. 

La mida del motllo és de de 28 centímetres. Calculeu per 6 o 8 persones com a primer plat i per 4 persones com a plat principal, en ambdós opcions sempre acompanyada d’una amanida i si és de ruca molt millor. Millor servir-la acabada de fer o tèbia, però mai freda, almenys pel meu gust.