Gelatina de maduixes

La meva atracció per cuinar amb gelatina crec que està vinculada al records d’infantessa, doncs sempre que l’utilitzo recordo els aspics de verdures que feia la meva mare. 
Per assolir èxit amb aquesta recepta necessiteu treballar amb unes maduixes de qualitat i organitzar-vos, però no té cap dificultat. 

GELATINA DE MADUIXES 

Ingredients: 500 grams de maduixes, 120 grams de sucre, 400 mil·lilitres de llet aproximadament i 5 fulles de gelatina. 
Opcional: vinagre balsàmic i pebre negra mòlt. 

Per fer aquesta recepta heu d’organitzar-vos, doncs el temps de la seva preparació cal dividir-lo en tres fases. 

Per la primera fase rentareu 250 grams de les maduixes, les deixareu escórrer, els hi traure el peduncle, les tallareu a trossos i les posareu a macerar durant tot la nit amb 50 grams de sucre. 

Per la segona fase triturareu les maduixes macerades, les colareu amb un colador de malla molt petita, mesurareu el suc i reservareu. Posareu en un cassó la mida de llet que sumada al suc de les maduixes triturades i colades us doni 500 mil·lilitres. Afegireu a la llet 50 grams de sucre i la fareu escalfar, mentrestant remullareu les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda uns 8 minuts més o menys. Quan la llet estigui a punt de bullir, la traureu del foc, hi afegireu la gelatina escorreguda, remenareu, la deixareu refredar una miqueta, la barrejareu amb el suc de les maduixes que heu reservat i el vessareu al motllo que haureu untat amb oli de baix sabor. El deixareu refredar a la nevera fins que estigui completament quallat. 

Per la tercera fase rentareu els 250 grams de les maduixes restants, les deixareu escórrer, els hi traure el peduncle, les tallareu a quarts i les posareu a macerar uns 30 o 40 minuts amb 20 grams de sucre, un rajolí de vinagre balsàmic i un polsim de pebre. Desemmotllareu la gelatina i omplireu el mig de la corona amb les maduixes i decorareu amb una fulleta de menta. 

SUGGERIMENTS.- Recordeu de rentar les maduixes sempre abans de traure’ls-hi el peduncle perquè no els entri aigua. Per fer el suc de maduixes aprofiteu les maduixes més irregulars i que tinguin alguna tara o puguin estar una mica malmeses, les més maques guardeu-les per omplir el motllo del mig.