Croquetes de peix

Abans que res vull disculpar-me amb els amants de les “croquetes de la mare”, doncs la meva recepta té molt poc, gairebé res, de lo que entenem per una croqueta clàssica, però aquestes, "les clàssiques, les de la mare", ja tothom les sap fer. 
Procuro utilitzar molt poc la tècnica de coure fregint, però fer-ho de tant en tant, tampoc, passa res. Per aquestes croquetes de peix m’he inspirat en el cebiche, un plat típic de la gastronomia de diversos països de Llatinoamèrica. Jo les faig, independentment, amb coriandre o julivert, doncs a casa ens agraden ambdós versions. 

CROQUETES DE PEIX

Ingredients: 300 grams de peix blanc fresc, 30 grams de pa eixut, 10 grams de coriandre o julivert, 3 grans d’all de Belltall, 1 clara d’ou, 1 cullerada sopera de farina, 5 grams de llevat, farina de pa ratllat, sal, pebre i oli. 

Podeu fer-les amb el tipus de peix que més us agradi. No cal utilitzar un primera classe, ja que les herbes fresques, sobretot si us decidiu pel coriandre, i l’all li donen molt bon sabor. 
Si teniu un robot elèctric per triturar tots els ingredients les fareu en un moment. Primer triturareu el peix, el posareu en un bol i reservareu; sense rentar el vas del robot triturareu coriandre o julivert, els grans d’all i el pa eixut i ho afegireu al peix junt amb la clara d’ou, la farina i el llevat en pols, barrejareu bé fins obtenir una massa lligada i amb consistència -important no ha de quedar humida, doncs llavors no podreu fer les croquetes-. 
Escalfareu oli en un cassó amb suficient quantitat per què cobreixi les croquetes. Mentrestant posareu un paper d’alumini damunt del marbre on hi anireu deixant les croquetes, en forma de pilotes. Quan les tingueu totes fetes passeu-les per farina de pa ratllat i deixeu-les, un altra cop, damunt d’una part neta del paper d’alumini. El temps de fer les croquetes tindreu l’oli calent i ja podreu començar a fregir-les. 
Heu de calcular que us sortiran unes 20 / 24 croquetes. Jo les serveixo amb una amanida variada o verdures al vapor de temporada.